· 

Verbinden of kudde gedrag

Heerlijk vind ik het om te dansen in de vele verschillende vormen die worden aangeboden. Verbinden in de dans zonder woorden. Want lichaamstaal zegt veel meer dan al die woorden. Heerlijk om de woorden te laten en echt te ervaren, maar ik mis toch een stukje bewust-zijn. Ik zie dan dat we met de groep elkaar ook nadoen, de kudde volgen om het maar zo te noemen. 

Dat is soms makkelijk dan hoef je niet echt na te denken of vooral ook te voelen en keuzes te maken. Ik vind het ook lastig die ongeschreven regels waar je bijna niet omheen kunt. Ik voel mij dan wel een vreemde vogel als ik niet mee wil doen omdat bijna iedereen(in mijn ogen dan) doet wat de ander doet. Is dit dan ook echt wat iedereen wil? Of volgen we de kudde?

 

Dit thema heeft mij geïnspireerd om een tantra workshop vorm te geven.
Want ik hoor ook geluiden van: "over grenzen gaan en niet zelf kunnen kiezen".

Fun is fijn

Fun en plezier vind ik een heerlijk component, wat in de workshops die ik verzorg ook echt een plaats krijgen. Want bewust-zijn hoeft niet zwaar en therapeutisch te zijn. Ik ben van mening als je ontspannen bent, je veel meer tot je kan nemen, opener bent, makkelijker kunt leren en ervaren.
Als echt wil ontdekken waar je grenzen liggen, heb je een veilige bedding nodig hebt, een dosis lef, zelfkennis en een plek waar je mag en kan oefenen.

Er op kunnen vertrouwen dat je welkom bent met jouw stappen. Alleen jij weet of je je in houd, over je grenzen gaat of over je grenzen laat gaan. Dus is het belangrijk te leren en te ervaren hoe je die grenzen kan voelen, aangeven en naar kan luisteren.

 

Dat vraagt om bewust-worden van je gevoelens en verlangens.
Ermee mogen oefenen en spelen.

Gevoelens en verlangens

Misschien ontdek je die wel in een groep waar ieder elkaar na doet. Maar wat kun je er vervolgens mee?
In onze groepen weet je of kun je ervan uit gaan dat iedereen openstaat voor groei en ontwikkeling of er minstens nieuwsgierig naar is. Dat allereerst jij leert om met liefdevolle vriendelijkheid naar je gedachtes en verlangens te kunnen kijken. En daarna ook met compassie de ander te ontmoeten.

Hartsverbinding

Dan kun je je hart openen en een verbinding maken vanuit de liefde voor jezelf naar de ander. Deze verbinding gaat voorbij uiterlijk en onze aannames.
Dat is een ervaring waar je de ander echt kan zien en je kunt ervaren dat er liefdevolle verbinding kan zijn met de onbekende andere mens. Van hart tot hart en dat dit kan overstromen.


Wil je dit zelf ervaren?
Wees welkom op één van onze workshops.