· 

Intimiteit en Verbinden

De meesten van ons verlangen in naar intimiteit. Met intimiteit bedoel ik nabijheid, invoelingsvermogen en op elkaar afgestemd zijn, zodat je in staat bent om samen steeds subtielere gevoelens te ervaren en met elkaar te delen. Seks leidt meestal niet tot intimiteit, maar intimiteit juist leidt tot een fijne seks en heerlijk liefdesspel.

 

Maar intimiteit gaat verder dan seks. Dat gaat over verbinden met jezelf en en je lichaam. Van daaruit kun je verbinden met anderen.

 

 

Aanraken is helend op veel niveaus

Regelmatig kies ik momenten om mijn te laten aanraken. Wat er dan gebeurt met mijn lichaam is zo helend. Mijn hartslag verlaagd en ik kan voelen dat mijn lichaam zich ontdoet van stress. Wat niet altijd voelbaar is als ik doorga met alle dingen die er te doen zijn. Stilstaan echt even tijd voor mijzelf inplannen is daarom zo belangrijk.
Ik voel mij contouren van mijn lijf heel bewust. Wat voor mij belangrijk is om duidelijke te communiceren wat we van elkaar verwachten en dat is ook fijn met je liefdes partner. Want hoe fijn seks ook is, voor zo'n moment kies ik ervoor om helemaal te mogen en kunnen zijn met mijn eigen lichaam en alle sensaties die daar voelbaar zijn. Er komt dan van alles langs aan gevoelens. Natuurlijk kunnen er gevoelens van opwinding zijn en daar dan mee te zijn, die te laten stromen in mijn lichaam is van ongekende kracht.

Aflezen van je gezicht

Aanraken is zo belangrijk, hierbij hoort ook het aanraken met gedachtes en woorden. Aanraken kun je met je ogen, je mond de beweging van je mond of je interesse hebt, geraakt wordt, blij bent enz. is af te lezen door de ander, door alle subtiele bewegingen van je gezicht.

Dit heeft invloed op je veilig voelen, gezien worden en gehoord worden. Dit gaat niet altijd bewust. Maar is ontzettend belangrijk in je veilig voelen en gezien worden. 

 

Kijk maar naar een baby of kinderen, die op je gezichtsuitdrukking en je stemming reageren.

Verbinden en energie

Verbinden start meestal al bij aanmeldingen of een afspraak die je maakt. Je verbind je dan met die ander. Dat doe je niet altijd bewust, de energie van elkaar raakt elkaar in de afspraak.

Misschien ken je wel een moment dat je aan iemand denkt en plotseling krijg je een berichtje of telefoontje van die persoon. Op een energie niveau heb je al een lijntje gelegd.

Dat is een verbinding maken. Ook dat kan op een negatief niveau. We raken elkaar bewust en onbewust met onze gedachtes.

Wat zo mooi is in een groep dat je gezien wordt, omdat iedereen speciaal komt om samen of in vedergeval voor zichzelf een dag van verbinding en intimiteit te hebben. Dat lukt alleen als we ons open stellen.

Dat gaat bijna vanzelf lijkt het in de groep. 

Misschien deelt de ander iets wat jou ook raakt, heelt en streelt op een liefdevolle manier.

Door met een open hart naar de ander te luisteren, elkaar echt in de ogen te kijken, je mimiek van je mond te zien, je traan of je lach te ontmoeten. Dan ontstaat er een verbinding met jou en die ander, met de groep.

Groepsproces

Het maakt niet uit met welke emoties of thema's je binnenkomt. Interessant is hoe open stel je je in de groep en wat zou je willen ontvangen? Wat kom jij als bijzonder mens toevoegen in en aan het groepsproces. Je hebt misschien niet door van welke waarde je bent om hier aan deel te nemen.
Welke waarde je hebt en welke bijdrage je kunt zijn in de verbinding en intimiteit van elkaar.

Je open blik, je stralende lach, je ontroerde ogen alles is welkom.

Hoe helend en strelend het is voor je unieke menselijke zijn hier op aarde om ons te verbinden met de ander.