Feedback en ervaringen


Kunst van Aanraken

Hoi Marlene, 

Het was vrijdagavond, het thema van de avond was ‘de Kunst van het Aanraken’. Een avond met Marlene is altijd bijzonder, kan ik uit ervaring vertellen. Zo ook deze avond. Ja, zeker, het heeft iets spannends in zich, dat je iemand gaat aanraken die je nog nooit eerder hebt gezien. De ruimte was lekker warm, sfeervol aangekleed en er hing al gelijk een mooie sfeer. Op speelse wijze wist Marlene de toch enigszins voelbare spanning al vrij snel, op speelse wijze, om te zetten in fijne energie. Middels wat oefeningen en een meditatie kon ik ook de buitenwereld even loslaten en er gewoon zijn ! 

 

Ook het selectie proces, wie met wie, was leuk verzonnen en werkte, wat mij betreft, prima. Toen ‘de koppels’ gevormd waren kwam het diepere verbindende stukje. Eerst wat visuele en voorzichtige contact oefeningen met ‘je partner’ om letterlijk wat dichter bij elkaar te komen. Gevolgd door : vertel elkaar wat je graag wilt, of juist niet wilt, geef je grenzen en je verlangens aan elkaar door. Ook dat was wat spannend, evenzogoed werkte het ook ontspannend als je daar eerlijk en vrij over kunt zijn tegen over elkaar. 

De massage die ik ontving was eigenlijk gewoon maatwerk, heerlijk. Toegewijd, liefdevol en heerlijk ontspannend. Het was een cadeautje. De massage die ik daarna mocht geven werd ook goed ervaren, mijn ‘partner’ moest aan het eind gewoon even ‘terugkomen’ zei ze. Ook dat voelde als een cadeautje !

 

Kortom, een ietwat spannende, maar ook heerlijk ontspannende avond. Met een fijn nagesprek, waarbij een ieder toch aangaf er op zijn of haar manier ook iets ‘aan gehad had’. 

 

Dankjewel Marlene, voor dit mooie avontuur, graag tot een volgende keer.

Groeten van die man met het kaartje ‘zorg’ :)
(Kunst van Aanraken 2023)

Spel van Verlangens

Een stukje hemel op aarde, dat is wat ik heb ervaren gisteren.

Aarzelend en vol verwachting komen alle deelnemers aan de tantrische workshop ‘Spel van Verlangen binnen.

Na een korte kennismaking zijn alle verlangens onuitgesproken voelbaar in de ruimte terwijl iedereen er door heen beweegt.

De magie van het onuitgesprokene, onzichtbare woorden die er zijn.

De verbinding die er is met elkaar, de wereld om ons heen.

Die ons beïnvloed, de uitnodiging is er om hier bewust van te worden of te zijn.

Alle gedachtes hebben invloed op ons.

Met deze douche van verlangens werden er groepjes gevormd waar ieder zijn/haar verlangens mochten delen en in vervulling konden laten gaan in hun rol als ‘Koning of Koningin’ met hun dienaren.

Een prachtig, ontroerend, creatief, verrassend, liefdevol schouwspel voor mij als begeleider.

De stralende, open, zachte gezichten spraken boekdelen, in een energie van liefdevolle verbinding met elkaar.

Magisch en eigenlijk zo gewoon hoe vreemden van elkaar zich op deze manier met elkaar kunnen verbinden.

‘Moge alle levende wezen gelukkig zijn’. (Marlene 2022)


Een diepe buiging voor deze workshop.
Liefs A. (Spel van Verlangen 2022)


Bedankt voor een fijne avond. Het was fijn geleid te worden door de oefening van voelen hoe het zou zijn je verlangens al vervuld te hebben, en daarmee rond te lopen. 

Die oefening is voor mij de poort van samsara naar Nirvana, van vervulling buiten zoeken, naar het binnen vinden.

En ik heb in mijn leven een paar glimpen gehad hoe dan de uiterlijke wereld zich vormt naar de innerlijke realiteit.
Groeten L. (2022) Spel van Verlangen


Tantra Experience

Lieve Marlene, 

Ik wil je hartelijk bedanken voor de mooie avond met prachtige aanrakingsoefeningen, grenzen voelen en durven aangeven, de inquiry over intimiteit. 

Een heel mooi programma om kennis te maken met jouw aanbod en kwaliteiten als workshopbegeleidster. Ik vind je een hele, warme en deskundige vrouw. 

Lieve groeten L. (2019) Tantra Experience


Hoi Marlene,

Mijn feedbackje;

Door de voorafgaande info kon ik niet inschatten of we ons letterlijk bloot zouden geven. De tekst deed mij namelijk eerder vermoedde van niet. Nou ben ik bekend met tantra en het meenemen van de lungi maakte dat ik hier wel rekening mee hield.

Vond het heel fijn dat dit wel het geval bleek te zijn. Heerlijk om mezelf deels bloot te mogen geven en zo de onnodige schaamte los te laten. De vrouwencirkel is wat me het meest bij zal blijven, maar ook het schilderen. Het laatste doordat we in een kleine groep mochten werken, wat voor mij een hoop druk weg haalt. Wat ik van deze dag meeneem is de prachtige liefdevolle energie, de (draag)kracht van de vrouwenenergie en de prachtige ontwapenende sfeer tijdens het schilderen. Waarbij eigenlijk alle naaktheid en verschillen wegvielen.

Voel nu zo veel uitnodiging om nog verder in mijn lichaam te zakken dat ik zeker nog eens een workshop wil volgen. Al ben ik er nog niet over uit of ik dan voor een enkel vrouwengroep wil gaan of toch weer gemengd. Ervaar toch nog weerstand voor de laatste. Waarvan ik weet dat het met veiligheid/angst te maken heeft voor het niet tijdig aangeven van mijn grenzen richting mannen. Wat me gelijk brengt op de begeleiding, die vond ik heel mooi. Er werd goed gezien wat nodig was en hier in aanreikingen gedaan. Ik zou jouw workshops zeker aanraden aan andere, vond het een hele mooie ervaring!

Dank je wel!!

Liefs,

Ann (Tantra Experience 2019)


Kashmirsche massage ervaringen en feedback

Hallo Marlene,

Het thema ‘de kunst van het aanraken’ sprak me erg aan. Hierdoor had ik de verwachting dat het een massage zou zijn met liefdevolle aanraking.

Het heeft zeker aan mijn verwachting voldaan. Ik was al wel bekend met de kashmierse massage. Het was niet alleen de massage maar alles eromheen, de hele workshop, heeft aan mijn verwachtingen voldaan.

Alle delen van de workshop spraken me aan: de manier van kennis maken met elkaar, het mediteren, de demo, de massage en het evalueren.

De begeleiding vond ik erg fijn. De uitleg was heel helder en goed. Jullie wisten een goede sfeer weg te zetten. En daar waar nodig was wat feedback te geven maar niet overdreven.

Wat mij het meest is bijgebleven was de fijne, relaxte sfeer in de groep.

Wat ik anderen zou vertellen: zeker zou ik aan mensen, die nog geen ervaring hebben met tantra en tantramassage adviseren om ter kennismaking deze workshop te volgen. Maar ook aan anderen die al wel meer ervaring hebben. Mijn massage partner en ik hebben in tegenstelling tot de andere 2 stellen wat meer ervaring met tantramassage maar in de workshop ervaarde ik dit totaal niet als een belemmering. In deze workshop heb ik weer nieuwe ervaringen op mogen doen.

Graag zou ik nog een keer deel willen nemen aan de tantra experience. Lijkt me fijn een hele dag met meditatie, dans, massage etc. etc.

Het enige dat ik zou willen opmerken is dat de ruimte wat beperkt is. Maar het kan natuurlijk niet anders en Marlene, jij gaf al het advies een bredere matras aan te schaffen.

Thuis heb ik een topper van 140 cm. breed. Dit geeft je wel meer bewegingsruimte. 

Lieve groet Adje. (Kunst van Aanraken 2021)


Hallo Marlene,

Mijn verwachting van deze cursus was om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Dit is zeker gelukt. 

De cursus kunst van aanraken is op een leuke manier door Marlene gegeven. Met een herkenbare praktische uitleg over wat balans in de tantra met jou en je omgeving doet. 

De demonstratie vond ik heel mooi. Net als een sierlijke dans met massage. Misschien kom ik nog eens terug voor nieuwe inspiratie of een opfris moment. Cursus is goed opgebouwd en het gevoel van geven en ontvangen wordt goed opgebouwd. Met voldoende tijd om dit op een veilige manier te oefenen. 

Bedankt voor de leuke dag en misschien tot ziens,

René (Kunst van Aanraken 2021)


"Dag Marlène,

nogmaals dank voor de hartelijke ontvangst en de bijzondere sessie, gisteren. Niet alleen je warme en energieke handen, maar ook de inzet van je hele lijf gaven mij een hele nieuwe ervaring en een sterk gevoel van verbondenheid, van 'zijn'. Je hebt daarmee voor het eerst sinds lange tijd weer diepe gevoelens en emoties bij me los gemaakt; je hebt mijn geest en lichaam echt geraakt en aangeraakt. Wat ik ook heel fijn vond was dat je na de massage naast me kwam liggen en ik je mocht aanraken; precies waar ik nog behoefte aan had. Dat heeft me erg ontroerd.

Ik hoop over een tijdje nog eens zo'n 'reis' met en bij je te mogen ervaren.

Met diep respect voor je inzet en een warme groet, A." (2020)


Mijn (Marlene) allereerste ervaring met de Kashmirsche massage of Metta-Ji was in een vrouwengroep.

In de eerste instantie vond ik het best spannend om mij zo over te geven aan de aanrakingen van een vrouw.

Allerlei gedachten en oordelen passeerden in mijn hoofd.

Maar wat een diepe ontspanning heb ik ervaren, een intense overgave in al mijn kwetsbaarheid. Zo had ik een aanraking niet eerder beleefd. Het voelde als een thuiskomen in mijn eigen lijf, omhuld door de liefdevolle aandacht en aanraking van deze sister.

Een koestering voor mijn lichaam, de omhulling van mijn geest. Alles viel stil in mij.

Geen gedachtes meer van schaamte, geen oordeel over mijn kwetsbaarheid, mijn naaktheid, alleen een diep gevoel van compleet zijn.

Gekoesterd in de armen van deze sister was een ervaring waardoor ik verliefd werd op deze vorm van aanraken.

Het is een vorm die geen technieken heeft. Waarbij je beide zonder kleding bent.

Een ervaring die je cellen lange tijd zullen herinneren en je kan oproepen in gedachten.

Ook al heb je beide geen kleding aan heeft het niets te maken met seks, meer met sensualiteit, gevoeligheid,

compassie voor het leven, hartsverbinding, overgave en vertrouwen.

En ja, het roept gevoelens op, daar zijn we mens voor en om daarbij aanwezig te zijn, ze te observeren en liefdevol te omarmen.

Want je leeft, je voelt, je bent samen voor dat moment verbonden met elkaar. Als mens met een ander mens.

Wat ik fijn vind aan een groep is dat we met elkaar een sacred place kunnen creëren.

Samen creëren we hiermee een vorm van geborgen- en veiligheid, tegelijkertijd geeft het ook een

soort sociale controle waardoor je je kan verbinden met de andere mens.

Het is nodig om je veilig te voelen om te kunnen ontspannen, om je te kunnen laten koesteren.

Lijkt het je wat om dit ook eens te ervaren?


Ervaring van een deelnemer:
'Een goede manier om anders, neutraler naar jezelf en naar anderen te leren kijken en van jezelf en anderen te leren houden is tantra.

Begin 2016 volgde ik een tantraworkshop, 

getiteld De Kunst van het aanraken.

Ik was echt onder de indruk van de diepere betekenis van de workshop:

persoonlijke groei en ontwikkeling van zelfliefde.

Het is een workshop die als subtitel zou kunnen hebben:

In hoeverre mag ik er zijn van mezelf?'

Fred (Kunst van Aanraken 2016) 


Ervaring van een deelnemer:

'Ik heb genoten en ik ben zo aangeraakt door de warme liefdevolle dag die

jij samen met je team hebt neergezet. En het zal nog doorsudderen.

En ja dat heeft het de dagen erna gedaan. Ik heb veel inzichten gekregen, maar het allerbelangrijkst is voor mij dat ik zo op celniveau mijn eigen ik heb mogen ervaren. Ik merk nu dat ik daarin wakker word en dat ik mezelf echt liefdevol kan aanraken'.

Emmy (Kunst van Aanraken)    

Conscious Love Experience


Hoi lieve Marlene, Erik, Patricia en Eugenie, 

Ik vond het een heerlijke avond en zeker voor herhaling vatbaar. 

Ik wist niet goed wat ik ervan kon verwachten, maar de intieme sfeer was prachtig. 

Bijzonder om als vrouw verkleed te zijn en leuk om met zulke fijne mensen samen te zijn, waarin ik mezelf helemaal over kan geven. 

Een volgende keer lijkt het me leuk om me weer als vrouw te verkleden en dan helemaal te gaan strippen. 

In ieder geval bedankt voor de fijne leuke en warme avond!

Veel liefs, 

Gerald (CLX 2019)


Zelf deze momenten ervaren?
Kijk dan eens naar het programma en neem de stap om je aan te melden.
Zie hier