· 

Huidhonger stillen

Huidhonger wat is dat en wat doe je ermee?

 

De laatste tijd wordt er regelmatig gesproken over huidhonger. Als we zelf huidhonger ervaren is dat oké, maar als iemand uit de groep zichtbaar en voelbaar huidhonger heeft vinden we dat lastig.

Maar hoe gaan we daar dan mee om?

 

Door alle aandacht van #MeToo durven de meesten niet meer zo makkelijk aan te raken of contact te maken of worden we wat onhandig misschien. Want wat is wel en wat is niet gewenst, en hoe vervul ik mijn eigen behoefte?

Kadootje van onze ouders

De meeste van ons hebben ook niet geleerd om te gaan met intimiteit. Onze ouders hebben het waarschijnlijk niet voor gedaan. Ik ben zelf ouder, maar ik moet bekennen dat het naar mijn eigen kinderen lastiger vind/vond dan nu tijdens de workshops.

De belasting van onze ouders en voorouders nemen we onbewust mee in onze intimiteit en seksualiteit. we doen maar wat en worden door schade en schande wijzer (hopen we)!

Gevoelens en emoties

Hoe je dat kan veranderen? Waar kun je het leren?

Door te oefenen en jezelf te leren reflecteren. Wat doe ik en waarom? Waarom gaan mensen een beetje bij mij weg of komen allemaal op mij af?

Erken ik mijn grenzen of heb ik misschien een dikke muur om mijzelf heen gezet uit bescherming, of om de eventuele pijn niet te voelen. Bang om er niet bij te horen, om niet gekozen te worden?

Welke emoties komen langs en kan ik daar mee omgaan of speel ik de bal snel terug naar degene die mij spiegelt en daardoor geraakt wordt in mij?

 

Emoties en gevoelens zeggen iets over jouw, de ander is alleen de spiegel.

Bewuster worden

Als je je bewuster wordt van je handelen, kun je inzicht krijgen in je patronen en ze desgewenst leren om aan te passen.

Niet dat we willen naar aangepast gedrag of gewenst gedrag, maar meer naar bewustzijn, 'wakker' worden.

Een oefening die je eens met een ander zou kunnen doen is. Ga tegenover elkaar zitten en ga eens overdreven naar voren te reiken naar een ander toe, daarna meer naar achteren te leunen in het contact. En daarna het midden te voelen voor jezelf, in contact met een ander, je reikt niet uit en leunt ook niet naar achter. Helemaal in je eigen midden.

Probeer het maar eens met iemand en voel bij jezelf wat het met je doet.

Ook dat vraagt oefening om dit bij jezelf te gaan voelen.

 

Hoe meer je in balans bent en de ander niet nodig hebt voor jouw geluk,

hoe fijner en intenser contact je kan gaan ervaren.

Allereerst met jezelf en daarna met de ander.

Kashmirische massage

Wil je ervaren hoe je op een bewuste, liefdevolle, speelse, intieme manier de ander kunt ontmoeten en aanraken?

Zonder dat je elkaars partners hoeft te zijn?

We hebben regelmatig avonden waar je kennis kan maken met de Kashmirische massage.

Het woord massage past niet echt, omdat het niet gaat om technieken, maar met je aandacht, warme olie en muziek, een sensuele dans te laten ontstaan met je aanrakingen.

Met elkaar creëren we een sacred space in een warme en sfeervolle ruimte.

 

Kijk gerust naar onze agenda of neem contact op als er vragen zijn.