· 

Levenskracht

"Wanner we van onszelf gaan houden, hoeven we niet langer bang te zijn voor confrontaties met onszelf en anderen.

Zelfs sterren botsen weleens en daaruit worden nieuwe werelden geboren."

 

Dit is het thema waar we de eerste Experience mee gaan vorm geven.
Wat heeft je hier op aarde gebracht. Wat is je missie, wat maakt je blij en geeft je levensvreugde. 

Leven en dood, licht en donker, zon en maan, vreugde en verdriet, man en vrouw alles hoort bij de balans die het leven ons bied.
Het één bestaat niet zonder de ander.
Vanuit mijn tantrische levenshouding is het een uitnodiging om mee te bewegen en bewust te worden, noem het wakker zijn. Alles te omarmen wat zich aandient, te onderzoeken wat bij mij past en wat niet. 

Veranderingen

Het is een bijzondere tijd. Ik heb een stukje uit inspirerende leven hieronder gedeeld zie de link als je alles wilt lezen. Het is heel herkenbaar voor mij wat er nu allemaal bij gebeurt. Dromen, wakker liggen, veel emoties en ook voel ik mij heel krachtig en sta op tegen onrecht.

Er is een innerlijke sterke drive, noem het intuïtie. Ik begrijp niet alles met mijn hoofd maar met mijn hart en innerlijke weten.

Er komt iets moois aan en dat gaat gepaard met veel veranderingen.
Vertrouwen en op een respectvolle manier zorgen voor mijn lichaam en geest. Voeden met zuiverheid en waarheid.

"Op 8 augustus is er de opening van de Leeuwenpoort. Dit is voor veel mensen de aankondiging van een nieuwe fase, waarin zij meer naar voren gaan treden, meer in hun kracht gaan staan. En een periode, waarin er gebeurtenissen en grote veranderingen kunnen plaatsvinden, die de toon zetten voor het komende jaar.

Augustus is een bijzondere maand, de maand van de Leeuw, waarbij de eigenschappen van de Leeuw versterkt worden. De Leeuw is een sterk en krachtig dier, trots, zelfbewust en vol zelfvertrouwen. Het zelfbewustzijn, de Zon en het hart horen bij de Leeuw.
Jouw wilskracht wordt dan ook sterker en de wil om te gaan doen waar jouw hart ligt. Je kunt een grotere passie voelen voor hetgeen je wilt gaan doen. De Leeuw is een vuurteken en de vuurenergie wordt dan ook versterkt.

Ieder jaar heeft de Leeuwenpoort een ander thema. Het thema, wat in deze periode bij jou speelt, gebeurtenissen die plaatsvinden en mensen, die jij rond deze datum ontmoet, kunnen het komende jaar een belangrijke plaats in jouw leven innemen en belangrijk zijn voor jouw toekomst.

Er een portaal geopend, waardoor er nieuwe energiefrequenties, vanaf de planeet Sirius naar de aarde komen en waardoor de energie rondom de aarde gaat veranderen.
Deze energiefrequenties activeren ons DNA, waardoor onze spirituele ontwikkeling in een versnelling kan komen en paranormale gaven meer geopend worden. Maar waarin ook ons bewustzijn groter wordt en er oude wijsheid, opgeslagen in ons celgeheugen, naar boven kan komen."
Bron: 
inspirerend leven

Waarheid

Wat is dan waarheid en wat niet. Het onderscheid te maken is in deze tijd best lastig, zeker als het nieuw voor je is om naar je innerlijk stem en leiding te luisteren. Dat vraagt oefening en bewust-worden.

 

Voor mij is 'waarheid' luisteren en kijken met mijn hart, voelen met mijn lichaam en bewust worden welke gevoelens en emoties mij iets willen vertellen. 

 

Als ik het heb over levenskracht dan ben je hier niet voor niets.
Het is toch een wonder dat uit een zaadcel en een eicel van je beide ouders 'JIJ' bent ontstaan. Dat noem ik levenskracht. De wil om te leven in het lichaam wat je hebt gekregen, het omhulsel van je spirit of ziel hoe je het wilt noemen.

 

Als je geboren bent ben je nog helemaal open en ontvankelijk. Er van uitgaande dat de zwangerschap op een liefdevolle wijze is verlopen, want ook tijdens de zwangerschap kun je van alles van je omgeving opvangen en meedragen. Zelfs in je dna kun je veel meedragen van je voorouders waar we ons gelukkig niet altijd van bewust zijn. Maar wat wel medebepaald wie je bent, hoe je reageert op situaties.

Leven en dood horen bij elkaar

Je lichaam is je instrument in dit aardse leven, waar je voor kan zorgen of niet. Het is jouw verantwoordelijkheid om hier goed voor te zorgen niet de ander.

De uitkomst is altijd dat je weer dood gaat en dit aardse leven verlaat.

Je lichaam is ook het instrument dat reageert op wat je erin stopt, aan voedsel, gedachten, woorden en invloeden van buitenaf.

Het is ook gevoelig voor aanrakingen, als een baby niet wordt aangeraakt gaat het dood. Als je verkeerde voeding gebruikt gaan je organen protesteren. Je lichaam zal zijn uiterste best blijven doen om je in leven te willen houden, dat is ook je levenskracht.


Kijk eens naar een of je auto, daar gooi je ook geen andere brandstof in anders loopt je motor vast. Onderhouden doen de meeste auto liefhebbers ook en als hij aan vervanging toe is dan wordt er een andere gekocht.

Helaas kan dat niet zomaar met je lichaam.

Je lichaam heeft het nodig aangeraakt te worden. Aanraken ont-stresst enorm.

Dreigingen en gezondheid

Onze natuurlijke reactie op een gevaar of een bedreiging is vechten, vluchten of bevriezen.

Er komt veel adrenaline vrij om dit te kunnen doen. Een enorme kracht hebben we hiermee om te regeren op de bedreiging.

Adrenaline is schadelijk als het in te grote hoeveelheden of te langdurig vrijkomt en een adrenalineverslaving kan ernstige schade aanrichten.

De effecten van het vrijkomen van adrenaline zijn o.a.:

 • Versnelde ademhaling en hartslag, voor een versnelde bloed- en zuurstofvoorziening om het vluchten of vechten mogelijk te maken.
 • Vrijmaken van energie (glucose), benodigd voor de vlucht/vechtreactie. Hiermee gaat gepaard de remming van de opslag van energie.
 • Stijging bloeddruk 
 • Vermindering bloedtoevoer naar de darmen (spijsvertering heeft geen acute prioriteit bij levensgevaar)
 • Vergroting pupillen voor beter zicht, waardoor verbetering van waarnemen gevaar
 • Verhoogde alertheid (concentratievermogen)

Je hebt een enorme levenskracht maar je kan begrijpen als je heel lang (ongemerkt) op een vecht, vlucht of bevries stand staat, dat je lichaam uitgeput raakt en je immuunsysteem verlaagd. Je levenskracht wordt hierbij verbruikt en deze is niet onbeperkt. 
Het is belangrijk die weer aan te vullen door te ontstreden en dingen te doen waar je blij van wordt.

Ontspannen, voeden en ontgiften

Hoe kom je weer uit de stress modus?
Voor mij is dat o.a.:

 • Richten op positieve dingen,
 • Leren om in het NU te zijn en te blijven,
 • Voeding tot mij te nemen die puur en liefst biologisch is.
 • In het Nu zijn, mijn aandacht richten op waar ik mee bezig ben.
 • Ik luister geen of weinig nieuws,
 • Ga de natuur in, die laat mij zien dat welke stormen of natuurrampen er ook zijn zij zich hersteld.
 • Luister naar muziek,
 • Knuffel dierbaren die dat willen
 • Koester mijn lichaam en raak het aan en dank het voor het functioneren.
 • Ik raak aan met mijn woorden en aandacht.

Jij hebt de sleutel voor je eigen geluk.

 • Ik sta voor mijn waarheid voor wie het wil horen, en probeer in liefde te blijven en mededogen te houden voor degene die het niet kunnen of willen horen. Daarin wordt ik ook best uitgedaagd. Niemand zegt dat het makkelijk is.
 • Ik maak een bewuste keuze wie er in mijn directe leefomgeving is en wie ik uitnodig.
 • Ook mediteer ik graag met muziek ondersteuning, of ben stil met mijn kopje thee, ook dat is voor mij mediteren.

Dit soort keuzes verhoogd mijn frequentie en tegelijkertijd mijn immuunsysteem voor meer weerstand.
Lichaamssignalen en emoties probeer ik te onderzoeken, wat zegt het mij. Als ik last heb van verteringsproblemen bijvoorbeeld kijk ik naar wat ik heb gegeten, en ook naar wat kan ik niet verteren? Wat is misschien wel giftig voor mijn systeem?
En dan bedoel ik ook een situatie of woorden van anderen. Alleen al aandacht en bewust zijn erop richten kan al helpen om het te veranderen. Daar heb ik de ander niet voor nodig. Die ander is mijn spiegel die mij laat zien wat ik nog te leren heb, niet zie of nog te verwerken heb. Als ik hier niets mee doen slaat het zich op in mijn lichaam en vergiftigd mij op den duur.
De uitdrukkingen van: iets op je lever hebben, of gal spugen, zijn al oud maar zo waar.
Dat wil niet zeggen dat je alles over je heen moet laten komen of moet slikken wat een ander vind? Nee, je mag liefdevol weigeren iets aan te nemen wat de ander vind of zegt. Je mag een selectie maken van mensen om je heen, hoe moeilijk of pijnlijk het ook is om te constateren dat omgaan met deze persoon of situatie niet goed voor je is. Je niet meer dient op het moment. 

Het pad van bewust-zijn stopt niet als je bent begonnen. Het is een constante leerschool, een spel waarvan ik (lees jij) het middelpunt ben en ik een keuze heb vanuit welke verschillende gezichtspunten ik de situatie kan bekijken of benaderen.

De regisseur in dit spel, ben jezelf!

Inspiratie

Deze periode in ons leven vraagt nog meer bewust-zijn, wakker worden en je weg te bewandelen. Natuurlijk zijn er externe beperkingen waar we niet om heen kunnen.
Ik zal mijn eigen wijze-weg volgen.

Met respect en veiligheid voor de ander. Misschien neem ik een andere weg dan ik gewent was.
Vrijheid, vrij-zijn is een groot goed en zit ook in mij en die kan niemand afnemen.
Zelfs schrijven over thema's is niet meer zo vrij als voorheen voel ik nu, en zal mogelijk weerstand bij je kunnen oproepen. Ik nodig je uit ook bij jezelf te rade te gaan waarom dat zo is. Wat raakt het je en welk inzicht geeft het je. Wil je mij leren kennen of mijn visie of werkwijze komen ervaren? Voel je welkom.
Zie hier het programma voor de komende periode.

Je bent geboren om de mooiste en leukste versie van jezelf te zijn en te worden.

Om vrij te kunnen en mogen zijn. Te dansen, lief te hebben en je levenskracht te gebruiken
om te creëren, samen met andere mensen die je dierbaar zijn.