Aanraken en aangeraakt worden

Aanraken en aangeraakt worden, het is een levensbehoefte van ieder levend wezen. Je kan op verschillende wijze worden aangeraakt. Met woorden, gedachtes, handen, ogen, aandacht.

 

Ik vind het echt een KUNST om met bewustzijn aan te raken.

Niet dat het zo moeilijk is dat ik het KUNST noem, maar meer dat als we aanraken dat met uiterste zorgvuldige aandacht is, we echt aanraken. Iemand geraakt kan worden alleen al door je oprechte aandacht.

 

Op het moment dat we echt met onze aandacht in onze handen zijn op het moment dat je het lichaam van de ander aanraakt, is zo ontzettend bijzonder, dat het dan voelt als een kunst.

 

Wat we krijgen voorgeschoteld

De meeste van ons hebben ook niet geleerd, om te gaan met intimiteit. Onze ouders hebben het waarschijnlijk niet voor gedaan. Ik ben zelf ouder, maar ik moet bekennen dat het naar mijn eigen kinderen lastiger vind/vond dan nu tijdens de workshops.

De belasting van onze ouders en voorouders nemen we onbewust mee in onze intimiteit en seksualiteit. We doen maar wat en worden door schade en schande wijzer (hopen we)!

De porno industrie en in films wordt ook een totaal ander beeld voorgeschoteld. Dat is niet de werkelijkheid het is een sprookje, amusement misschien. Velen meten zich letterlijk aan deze beelden en kunnen zelfs een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen. Want hun geslacht ziet er totaal anders uit en dat is normaal. Niet één lijf is hetzelfde.
Het is best verontrustend dat sommige die beelden aannemen als 'de' werkelijkheid.

Gaan het nadoen of kruipen in hun schulp omdat ze dat toch ook niet willen of kunnen.
We kunnen hierin nog best wat leren met en van elkaar. 

Gevoelens en emoties

Toen ik laatst het lied van Anouk hoorde, raakte mij dat enorm. 'It's a new day'.

We hebben echt iedere keer weer een kans om het opnieuw te proberen, te doen en te oefenen.

 

Als je niet tevreden bent met hoe je leven nu is, neem de stap en ga op ontdekkingsreis. Iedere dag opnieuw kun je een nieuwe, andere keuze maken die je niet voor mogelijk had gehouden. 

 

Want als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg.

Als je daar helemaal tevreden mee bent is er niets aan de hand. Maar ben je dat niet? Wil je meer, anders, bewuster? Neem de stap want ook vandaag is er een nieuwe dag!

 

Oefen in het reflecteren van jezelf. Wat doe ik en waarom? Waarom gaan mensen bijvoorbeeld een beetje bij mij weg of komen allemaal op mij af?

Erken ik mijn grenzen of heb ik misschien een dikke muur om mijzelf heen gezet uit bescherming, of om de eventuele pijn niet te voelen. Bang om er niet bij te horen, om niet gekozen te worden?

Welke emoties komen langs en kan ik daar mee omgaan of speel ik de bal snel terug naar degene ze heeft aangeraakt in mij?

Emoties en gevoelens zeggen iets over jouw, de ander is alleen de spiegel.
Emoties geven je aanwijzingen.

Bewuster worden

Als je je bewuster wordt van je handelen, kun je inzicht krijgen in je patronen en ze desgewenst leren om aan te passen.

Zodat je steeds meer en bewuster wordt van je eigen aandeel en de mogelijkheid dit aan te passen.

 

Een oefening die je eens met een ander zou kunnen doen is. Ga tegenover elkaar zitten en ga eens overdreven naar voren te reiken naar een ander toe, daarna meer naar achteren te leunen in het contact. En daarna het midden te voelen voor jezelf, in contact met een ander, je reikt niet uit en leunt ook niet naar achter. Helemaal in je eigen midden.

Probeer het maar eens met iemand en voel bij jezelf wat het met je doet.

Ook dat vraagt oefening om dit bij jezelf te gaan voelen.

 

Hoe meer je in balans bent en de ander niet nodig hebt voor jouw geluk,

hoe fijner en intenser contact je kan gaan ervaren.

Allereerst met jezelf en daarna met de ander.

Kashmirische massage - Metta Ji

Wil je ervaren hoe je op een bewuste, liefdevolle, speelse, intieme manier de ander kunt ontmoeten en aanraken?

Zonder dat je elkaars partners hoeft te zijn?

We hebben regelmatig avonden waar je kennis kan maken met de Kashmirische massage.

Het woord massage past niet echt, omdat het niet gaat om technieken, maar met je aandacht, warme olie en muziek, een sensuele dans te laten ontstaan met je aanrakingen.

Met elkaar creëren we een sacred space in een warme en sfeervolle ruimte.

 

Kijk gerust naar onze agenda of neem contact op als er vragen zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0