· 

Immuunsysteem versterken

We zijn beland in een periode van ons leven en de wereld waarin er veel verwarring is. Waarin ik mij afvraag waarom er bepaalde keuze worden gemaakt.

Wat is mijn waarheid en bijdrage aan de wereld. 
Al lange tijd heb ik twee paden die ik bewandel, die voor mij met elkaar verbonden zijn. Nu we zo met onze beperking worden geconfronteerd en met een onzichtbare vijand te dealen hebben, komen deze beide meer dan anders samen.
Puur Lifestyle en Sensual Tantric Lifestyle dat is mijn bijdrage om veranderingen te creëren in onze wereld. De één om meer te luisteren naar mijn lichaam en te ondersteunen met natuurlijke producten, de ander om meer liefdevoller en bewuster te leren omgaan met onszelf en elkaar.

 

Neem je gezondheid in eigen handen

Onze wereld dat zijn WIJ, jij en ik vormen de wereld. We creëren onze wereld met onze acties en reactie. We zijn verantwoordelijk voor onze daden. Helaas zien we soms achteraf pas wat de gevolgen zijn van onze daden. Maar we hebben altijd weer een mogelijkheid om deze bij te stellen. Het roer om te gooien of rustig stap voor stap een nieuwe bewuste liefdevolle keuze te maken.

Dat we wat te doen hebben, dat het leven verandering nodig heeft, dat is zeker! Door de maatregelen van buitenaf is er al heel veel anders en is er niets meer vanzelfsprekend.

Want we kunnen niet meer om de signalen van de aarde heen.

We kunnen en mogen het niet alleen aan anderen overlaten of hen de schuld geven.

Je lichaam is je omhulling

Als ik kijk naar sommige auto bezitters, gaan ze vaak veel liefdevoller met hun auto om dan met hun lijf.

Deze krijgt regelmatig een service beurt, wordt met de juiste brandstof gevuld.

Want anders loopt de motor vast en dat wil je niet, dat kost je auto en veel geld. Als hij aan vervanging toe is wordt er (soms) een andere gekocht. 

 

Wat ik niet altijd begrijp is te zien hoe sommige mensen met hun lichaam omgaan. Nog niet bewust wat een kostbaar bezit ons lichaam is. Een menselijke machine die veel ingewikkelder is dan een auto. En zeker niet te vervangen.

Ik zie het lichaam als een omhulling van mijn spirit en ben verantwoordelijk voor mijn eigen lijf. Ik heb er dit hele leven mee te doen. Ons lichaam is veel meer waard en heeft ook de juiste onderhoud en brandstof nodig. 

Hoe kun je gezondheid positief beïnvloeden?

Meer dan ooit praten we over onze gezondheid, of eigenlijk hoor ik meer: 'hoe worden we niet besmet'.

 

Vreselijk vind ik het te zien hoe de maatregelen ons als mensen uit elkaar drijven dat we elkaar gaan zien als een potentiële vijand.


Er niet of nauwelijks aandacht wordt besteed hoe we onze gezondheid met elkaar positief kunnen beïnvloeden.

Toen ik vandaag weer een artikel las over een arts die praktische tips deelde was ik blij verrast en mede geïnspireerd er iets over te schrijven en het artikel met de praktische tips met je te delen.

 

 

 

 

De tips hier op een rijtje:

1. Huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes ter ondersteuning van de immuniteit en ter bestrijding van infecties

Look, Tijm, Salie, Oregano, Basilicum, Oost-Indische kers

Paddenstoelen (shiitake, reishi, maitake, coriolus versicolor, maar ook de gewone champignon!)

Gember, Groene thee, Zwarte bessen (cassis), Vlierbloesems en -bessen

Vitamine C-rijke groenten en fruit (citrusvruchten, kolen, rode en gele paprika’s, chilipepers, verse peterselie, tuinkers, kiwi, ananas, bieslook…) – liefst zo weinig mogelijk bewerkt en verhit. Hoe langer bewaard in de koelkast, hoe minder vitamines erin.

 

2. Doe zonlicht op!!! In dit seizoen is de UV- index nog zo laag dat je zonder schade kan zonnebaden. Stel ook je longen, buik…. bloot aan zonlicht, zonder zonnecrème. Zonlicht stimuleert de vitamine D-productie, onze melatonine-productie, maar herstelt ook de elektro-magnetische balans in onze cellen (zie het werk van Dr. Zane Kime en F.A. Popp).

Mensen die niet goed tegen de zon kunnen, hebben meestal een tekort aan goede vetzuren. Neem enkele soeplepels lijnzaad-, perilla- inca inchi- olie bij per dag (niet verhitten!) of neem een supplement bij van algenolie of spirulina. Ook noten, pitten en zaden leveren goede vetzuren.

 

3. Beweeg voldoende, wandelen stimuleert het lymfesysteem en de immuniteit. 

 

4. Drink voldoende water. Koffie, alcoholische dranken en zwarte thee onttrekken water aan de lichaamscellen. Drink er altijd water bij.

 

5. Kruiden en supplementen ( ga voor kwaliteit: je gespecialiseerde apotheek of natuurwinkel kan je hierbij zeker helpen)

Echinacea, Cat’s Claw, Astralagus, Betaglucanen (o.a. uit paddestoelen)

Vitamine C (liefst in een natuurlijke vorm zoals uit rozebottels, acerola, camu camu, amlabessen…)

Vitamine D, Propolis (de natuurlijke lijm die bijen gebruiken), Zink (in een goed opneembare vorm)

Selenium ( of eet elke dag 5-10 Braziliaanse of para-noten)

Colloidaal zilver

Kombucha (koop kombucha met levende bacteriën in!)

(Water)kefir

Spirulina

Etherische oliën verdampen in je huis en slaapkamer: tijm (thymol), salie, oregano, basilicum, jeneverbes, eucalyptus, tea tree…)

Ik werk met de meest zuivere etherische olie van doTerra, neem gerust contact met mij op als je interesse of vragen hebt.

 

6. Zorg voor een gezonde darm (80 % van het immuunsysteem bevindt zich ter hoogte van de darmen!):

gebruik regelmatig gefermenteerde producten rijk aan lactobacillen ( zuurkool, gefermenteerde groenten, shoyu, tamari, tempeh, natto, miso, appelazijn, amandel- of cocosyoghurt, kombucha, waterkefir….).

Probeer voldoende vezels uit groenten te eten (voeding voor goede darmbacteriën) – langzaam opvoeren om winderigheid te vermijden

Beperk dierlijke producten (melk, kaas, vlees) en bewerkte voeding rijk aan additieven en met weinig voedingswaarde

Eet zoveel mogelijk vers en onbewerkt, zo mogelijks biologisch

Vul 70 – 80 % van je bord met groenten. Beperk brood.

 

7. Vermijd het gebruik van suiker – suiker verlaagt de weerstand

  

8. Vul je micronutriënten aan zodanig dat je lichaam al zijn stofwisselingsprocessen optimaal kan uitvoeren. 

- Verse groentesappen (makkelijk verteerbaar!) of greens (in poedervorm – tarwegras – spirulina…) leveren zeer veel voedingsstoffen (vitamines, mineralen, enzymes…) en helpen ontgiften

- Kiemen (makkelijk zelf te kweken) 

 

9. Neem regelmatig een koude douche – dit versterkt het immuunsysteem ( laat je lichaam geleidelijk wennen aan de koude, maak eerst je benen en borst nat – bouw op)

 

10. Doe frisse lucht op, ventileer je huis. Bepaalde ademhalingsoefeningen versterken het immuunsysteem (voor de durvers https://www.wimhofmethod.com/)

 

11. Zorg voor voldoende slaap en rust. Stel je bloot aan natuurlijke elektro-magnetische straling (wandelingen in de natuur, aarden, in de tuin werken…) ter compensatie van WIFI, DECT, 4G, electrosmog…

 

12. Koorts heeft een functie, stimuleert het immuunsysteem en helpt - door het verhogen van de lichaamstemperatuur - virussen en bacteriën te doden. Gebruik alleen koortswerende middelen wanneer de malaise te groot wordt. Neem bij voorkeur paracetamol (tot 2-3 g/dag), aangezien NSAID’s (ibuprofen, diclofenac….) mogelijks de kans op ernstige bijwerkingen tijdens een virale infectie vergroten.

 

13. Onderzoek heeft aangetoond dat emoties zoals dankbaarheid en vreugde het immuunsysteem positief beïnvloeden. Zoek redenen om dankbaar te zijn, kijk naar comedies, richt je focus op wat wel goed loopt….

 

14. Meditatie en relaxatie-oefeningen hebben een positief effect op het immuunsysteem. 

 

15. Geniet van deze weken van “verplichte rust”. Wij zijn met ons allen al zo vele jaren gericht op de buitenwereld, op presteren, ons waarmaken naar anderen toe, onze vervulling buiten ons te zoeken, dat we vergeten zijn hoe goed het bij onszelf kan zijn, in onze intieme kring en familie…

 

Het hele document kun je hier vinden.
Vele dingen behoren al tot mijn dagelijkse gewoontes.

Download
Download gerust het document en deel met je dierbaren
hoe versterken we ons immuunsysteem Hild
Adobe Acrobat document 197.9 KB