· 

Sta op voor je Vrijheid 2020

Onderstaande blog schreef ik begin 2020. Niet te bedenken dat we nu in een wereld leven waarin onze vrijheid mogelijk wordt ontnomen door wetten, machthebbers en geld.

21 juni Den Haag Malieveld kunnen we in vrede samenkomen om ons te laten horen.

Ik merk dat er een vechtlust naar bovenkomt.

We hebben mogelijk geen idee hoe het is geen vrijheid meer te hebben. Sommigen zijn letterlijk gehersenspoeld door de media.
We geloven mensen die boven ons staan soms zomaar. Laat de Angst en Stress die we ervaren omgezet worden in ACTIE.

 

Wordt wakker mensen en doe iets voor het te laat is en we echt niets meer mogen/kunnen. 

Luister naar deze twee interviews en kies voor de waarheid, VRIJHEID.
HIERONDER KUN JE NAAR HET EVENEMENT.

Kies voor je eigen vrijheid en dat van ieder ander

Aan alle ouders van kinderen op scholen en kinderdagverblijven, er wordt zelfs beweerd dat je indirect toestemming geeft je kinderen te laten vaccineren tegen Covid. Terwijl er ook wordt beweerd dat het niet veilig is dat het zelfs dodelijk is, dat ze je ermee kunnen controleren. Wat je ook kiest kies het in wijsheid en bewustzijn en niet omdat een ander gaat bepalen wat goed voor je is.

Blog januari 2020:

Ik wil met je proosten op verliezen en vrijheid.

Ik wens je een liefdevol tantrisch 2020 met vele ontdekkingen,

en acceptatie van alle verschillende mensen en meningen.

 

De Koning spraak in zijn kersttoespraak over o.a. vrijheid, democratie of seksuele geaardheid en Claudia de Breij in haar oudejaarsconference over o.a. 100 jaar vrouwenkiesrecht, toasten op de verliezer, zwart-wit denken, het verbod op homoseksualiteit, in de Koorddanser wordt gesproken over het verbieden van Tantra en de porno industrie viert hoogtij.

 

 

Er is nogal wat aan de hand in Nederland.

Vrijheid van meningsuitingen, dat maakt Nederland een land met vrijheid.

Vrijheid komt niet zomaar, daarvoor is o.a. verdraagzaamheid belangrijk. Verdraagzaamheid van onze verschillen.

Persoonlijk geraakt

Er is veel wat mij persoonlijk raakt in alles wat er gaande is. Mijn hart is geraakt door het verliezen van dierbaren, het uitdragen van een tantrische levenswijze welke aan alle kanten wordt aangevallen. Het raakt in 'mijn anders' zijn, mijn anders willen zijn. Verschil durven maken. Anders zijn maakt dat ik tegen muren aanloop of mensen mij liever uit de weg gaan. Dat zijn soms keuzes die ik heb te accepteren, die pijn kunnen doen en die mij levenslessen bieden. 

Vrijheid van meningsuiting

Kennelijk willen we elkaar regels opleggen, omdat het moeilijk is te zien dat ik 'Anders' ben dan jij. Wat Nederland uniek maakt is dat we Vrij mogen zijn, een vrije meningsuiting mogen hebben. Dat we allemaal een mening mogen hebben, maar we die andere mening, een ander niet op hoeven leggen of vast te leggen in een wet. Alleen dat laatste lijkt het moeilijkste van alles.
Door onze verschillen is er juist veel te ontdekken. Ontdek ik waar mijn passie ligt.
Dat maakt ons uniek, dat maakt jou uniek.
Stel je voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn??? Een saaie boel lijkt mij.

Tantrische levenswijze

Voor mij is een tantrische levenswijze dat ik zelf alles durf aan te gaan en er verantwoordelijkheid voor heb te nemen. En geloof mij ik heb ook vele angsten en belemmerende gedachten. Dat ik mijn verlangens en pijnen onderzoek en mijn eigen grenzen leer aan te geven. Ook daar heb 'Ik' verantwoordelijkheid in te nemen.
Tantrische oefeningen, geweldloze communicatie kunnen mij juist helpen en steunen. Ik heb andere mensen en lastige situaties nodig om tot een inzicht te komen. Je moet soms over een grens laten gaan, om te ontdekken dat je dat hebt laten gebeuren.
Dan krijg je de volgende keer weer een kans. Een kans om het anders en bewuster te doen.
(Natuurlijk heb ik het hier niet over geweld en misbruik. In mijn geval was dat ook een les waardoor ik nu ben wie ik ben en nog steeds van leren kan. #Metoo).

100 jaar vrouwenkiesrecht en elkaar nodig hebben

We hebben als vrouw pas 100 jaar kiesrecht, in de krant voordat we kiesrecht hadden, werden we toen als vrouw vergeleken met dieren! Dat betekend dat we nog niet zo gewend zijn om als mannen en vrouwen echt naar elkaar te luisteren. Gelijkwaardig te zijn.
Misschien luisteren we wel maar 'horen' we niet.
 

Tantra 2020

Dit alles maakt mij nog meer bewust en geïnspireerd om tantra workshops te geven. Ja dat gaat wel over seksuele energie, dat is onze levensenergie waarmee we verwekt zijn. Als die niet meer stroomt ben je dood.

Het is ook de energie die je o.a. creativiteit biedt. We hebben elkaar juist nodig om te leren hoe we met deze energie kunnen leren omgaan. Mannen en Vrouwen, met elkaar. Bewust, met aandacht, liefdevolle aanwezigheid, bewuste communicatie, zelfinzicht, tantrische rituelen en meditatie. 

De tantra Experience is bij uitstek een plek om hier te leren hoe we met intimiteit en sexuele gevoelens en energie kunnen omgaan. Ongeacht je geaardheid, geloof of welke andere overtuiging je hebt. Als je jezelf durft bloot te geven (met je kleren nog aan), jezelf echt durf te laten zien ontstaan er verbinding met de ander.

Mijn wens is dat we naar en met elkaar kunnen leven,
luisteren en liefhebben.

Dat we vrijheid hebben van onze mening en seksuele geaardheid.

Dat we nieuwsgierig kunnen zijn naar wat de ander beweegt, waarom hij/zij doet wat hij/zij doet.

Laten we het niet vastbinden door regels
op te leggen vanuit angst en controle.

Veel liefdevolle ontmoetingen dit jaar en tot........?

Namasté Marlene

Reactie schrijven

Commentaren: 0