· 

A Bridge of Love

Geïnspireerd door het prachtige nummer van The Wanderer:

 

 

"Aren’t we meant to fly?

Sing your song and touch the sky

Aren’t we meant to fly?

Or do you wanna wait untill you die".

 

 

We zijn bedoeld om onze grootsheid te leven, om de mooiste versie van jezelf te zijn.
Je bent al helemaal goed zoals je bent. De buitenwereld heeft invloed op wat je voelt of wie je bent of wilt zijn. Je bent hier op deze aarde niet voor niets, je hoort bij dit aardse spel. Jij bent onderdeel van het grote geheel. De rol die je speelt in dit spel is aan jouw.

Alles wat er om ons heen gebeurt heeft natuurlijk invloed, het levert emotie en gevoelens op. E-motie is letterlijk vertaald energie in beweging en heeft een frequentie. Liefde bijvoorbeeld zit in een hoge frequentie, angst in een lage. Die frequenties hebben direct invloed op je hele zijn en op je gezondheid. Je kunt je voorstellen als er veel liefde is dat je (meestal) gezond en vitaal bent. Emoties hebben een direct verbinding met je lichaam.

Hokjes, labels en uitzonderingen

Deze periode is er één waar we flink worden uitgedaagd in gevoelens en emoties. Misschien heb je ook gemerkt dat er een selectie of afscheiding plaats vind in de wereld.

Je bent voor of tegen, je bent een wappie of niet.

Ik hou niet van hokjes of labels die aan mij gehangen worden. Maar ik ontdekte dat ik het ook doe! Oeps ja ik ben ook mens. Niets menselijks is mij vreemd.

Ik vind het best lastig dat er nauwelijks naar elkaar geluisterd wordt. Zonder pardon wordt je in een hokje gestopt of gaan we er zelf in zitten.

Wake-up call

Wat ik belangrijk vind is dat we autonoom mogen zijn, dat we een eigen keuze kunnen en mogen maken.

Ons land was daar groot in vond ik. Alleen nu lijkt het of je niet meer zelf mag beoordelen of iets bij je past. Dan kom ik in mijn allergie, hoezo mag ik niet zelf beslissen???

 

Want als ik nee zeg tegen een vaccin, ben ik niet alleen 'gek' maar ook een gevaar of wordt ik straks uitzondert. Maar plotseling in een gesprek met een lieve vriendin bemerkte ik bij mijzelf dat ik de gevaccineerde mensen 'bijna' niet meer kon toelaten in mijn leven. Het kost mij moeite om die keuze te respecteren. Welke reden er ook achter zit.

 

Waarom heb ik die weerstand? Wat voor reden ik ook bedenk, in het diepste ontdekte ik dat het ook een kant van angst is.

Net als de mensen die ervoor kiezen om een vaccin te willen omdat ze misschien bang zijn om ziek te worden of anderen aan te steken.

Wat het ook is, is ook voor iedereen anders denk ik. Angst verlamd, het schakelt mijn denken uit en ik wordt er letterlijk levenloos van. 

Het is niet mijn bedoeling om hier nu heel diep op in te gaan, maar waar ik blij mee ben is de wake-up call!

 

Dat kan zomaar ontstaan, als er naar elkaar geluisterd wordt en ik open en eerlijk kan zijn, kwetsbaar en krachtig, daar ontstaat verbinding en inzichten die van onschatbare waarde zijn.

 

Dit is voor mij een interessant leermoment.

Het is ook een vorm van angst. Angst voor het onbekende, niet weten wat er gebeurt, nu meerdere mensen dit spul in hun lichaam hebben. Wat voor gevolgen zou het hebben voor de rest van de mensen, voor onze vrijheden?

Het mag duidelijk zijn dat ik vertrouw op het zeer unieke zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

Als ik dan weer naar mijn waarden ga over een tantrische levenswijze gaat dat voor om mij bewust te worden van alles, het leven te omarmen en mijn eigen keuzes te maken.

Nou dit was er weer één, ik wil verbinden, ik wil onderzoeken, ik ben nieuwsgierig en ik ben een beetje gek.

Ja gek, daar bedoel ik mee: anders, eigen-wijs, onderzoekend. Ik wil leven en leren respect te hebben voor andere keuzes hoe moeilijk ik dat soms vind.

Het jij dat ook voor mij?

 

'Lets bild a Bridge of Love.

Want liefde en verbinden zijn belangrijke waardes in mijn leven.
Leven ja, niet wachten op de dood. Of de hele dag bezig zijn met wat er allemaal voor vreselijks zou kunnen gebeuren, is geen leven.