The art of sisterhood - Rotterdam - Wateringen

22 april, 28 mei 2021


” Sisterhood provides a safe space for your truest self to emerge.  
It is a place where your tears are caught, not judged;
where you are held, not ridiculed and where it is okay not to be okay.”
Makeba Pennycooke

Sisterhood, een plek waar je mag zijn, waar je ontvangen wordt zonder oordeel. Waar je mag delen, gehoord en gezien wordt. Een plek waar je kunt ontdekken, alleen en toch samen, omdat we elkaar de bedding, de ruimte en de support geven.

Het grote mysterie en de ontdekking van ons vrouwenlichaam is ons geboorterecht. Door ons met elkaar te verbinden en onze sensualiteit te ontdekken en te leven, geven we onszelf en de wereld een groot geschenk en eer aan ons Vrouw-zijn.

 

We gaan elkaar als vrouwen ontmoeten in een liefdevolle en respectvolle bedding. Om meer thuis te komen in je lichaam en er opnieuw of nog meer verbinding mee te maken. Nieuwsgierig ontdekken wat er nog meer is in samen-zijn van elkaar. Het eren van onze vrouwen lichaam en een Yoni massage (Sanskriet naam van onze vagina) ervaren om te geven en te ontvangen. Helen en delen, terugnemen van onze kracht in zachtheid. Omarm je sensuele vrouwelijk lichaam en ervaar wat een power daaruit voort kan komen.

Interacties met vrouwen

Interactie met vrouwen zijn onmisbaar bij een leven als sensuele vrouw. Als vrouwen begrijpen we van nature dingen van andere vrouwen. We herkennen allemaal de ervaringen van het veranderen van ons lichaam, Seksualiteit, menstruatie, zwangerschap, wel of niet moeder willen/kunnen worden of zijn, schoonheidskwesties en mythen over mannen en relaties. Misschien hebben we vroeg of laat de vraag: hoe zou het zijn om zwanger of moeder te zijn? 

 

Volgens een studie uitgevoerd in California hebben onderzoekers het hormoon oxytocine (ook wel het liefdes hormoon genoemd) ontdekt als vrouwen een tijd met elkaar doorbrengen. Dit hormoon speelt een belangrijk rol in het verminderen van stress en het versterken van vertrouwen.

 

Sisterhood versterkt onvoorwaardelijke liefde en begrip. Een andere vrouw als sister beschouwen en haar bewonderen, in plaats van bekritiseren of kattige opmerkingen maken is een weerspiegeling van onze innerlijk dialoog. In feite behandelen we andere vrouwen op dezelfde manier als onze innerlijke stem ons behandelt. Als we hiervan bewust worden, verandert dat ook onze eigenwaarde, zelfbewustzijn en sensuele zelf.

Bastet - Katachtige godin

In Egypte heerste de katachtige godin Bastet. Ze heerste over genot, vreugde, plezier, muziek, dans, gezondheid en genezing, de maan en natuurlijk katten.

 

Spel

Ik wervel en wentel

verschijn en verdwijn 

Ik draaf en ik dartel

maak grappen en grollen

Ik kan mijzelf op talloze manieren vermaken

Ik wordt er zo blij van dat ik ga spinnen

Niets in het leven houdt me tegen

Want ik heel mijzelf met spel.   

(bron:het godinnen orakel)

Zachte kracht van aanwezigheid

Toen de ik over de drempel stapte ervoer ik een fijne serene rust.

Wat een verschil met de buiten wereld.

Een aandachtige sister die met al haar aandacht mij begeleidde.

Zachte woorden van de meditatie en haar handen op mijn lichaam deden mij zakken in een diepe ontspanning en vertrouwen.

Overgave aan dat wat er zich aan zou dienen in onze verbinding, in connectie met mijn lichaam.

Tijdloos en een gevoel van éénheid met mijn totale lichaam. Voel mij (nog) meer gecentreerd en in zachte kracht in mijn vrouw-zijn.

Dank je wel voor je manier van ‘zijn’ in aandacht voor mij en mijn lijf.

Dit is wat sisterhood, ook voor jou kan betekenen.

Wat je kunt verwachten

 

We kunnen ons voorstellen dat het vragen oproept, het (laten) masseren van je Yoni is niet alledaags. We zullen je meenemen in wat we gaan doen:

Gedurende de dag doen we oefeningen met elkaar en onszelf die gericht zijn op verbinding maken met ons lichaam. We creëren een veilige, ontspannen ruimte zodat jij en je sisters je open kunnen stellen. 

Onder een yoni massage kun je verstaan een zachte liefdevolle, uitwendige, aanraking waarbij de ontvanger altijd in control is. We bouwen het geleidelijk op en je hoeft niets te doen wat niet ok voor je voelt in dat moment. 

Eigen grenzen en ownership van jouw lichaam staat voorop.

Misschien voelt het wat ongemakkelijk, maar weet dat er gedurende de dag een setting wordt gecreëerd waarin je met elkaar kunt zakken en verbinden met je body, de groep en het proces voor jezelf.

Onze ervaring is tot nu toe is dat dit gevoel verdwijnt. We gaan ook werken in kleine groepjes waardoor je met elkaar de massage ontvangt en er geborgenheid en bedding is in elk groepje. We creëren met elkaar een Sisterhood en respect voor ons vrouw-zijn.

Namaya en Marlene

Deze workshop is voortgekomen uit een mooie sisterhood verbinding en liefde voor een tantrische levensstijl.
Namaya en Marlene zullen met veel passie en plezier deze workshop vormgeven speciaal voor alle vrouwen.

Om je vrouw-zijn meer en meer te omarmen en te delen met elkaar. Door liefde voor onszelf en zelfacceptatie verandert de innerlijk dialoog in een liefdestaal, waardoor ook onze kijk op ander vrouwen verandert.

 

Zonder oordeel elkaar zien, omarmen, samen-zijn, delen, helen, aanraken en raken, is van ongekende waarde.

 

The Global Sisterhood


Praktische info

Begeleiders: Marlene en Namaya

Bijdrage: 120 euro, inclusief workshop, vegetarische maaltijd, thee, fruit en versnaperingen.
Locatie: Nabij Den Haag

Tijden: 10.00-17.30 uur

Art od Sisterhood 12 maart

€ 120,00


Kom samen met een vriendin of anders vrouw en meld je via onderstaande link aan voor een fikse korting.

Art of Sisterhood 12 maart

Samen met je vriendin of andere sister

€ 240,00

€ 200,00