· 

Sisterhood

Zomaar met collega's onder elkaar wordt het weer aangeraakt.

Ik zit op een vrijdagmiddag samen met mijn collega’s in het kantoor na werktijd. We kletsen gezellig wat na.

En dan voel ik hem aankomen: “O God, als we maar niet daar naar toe gaan. Straks gaan ze het nog over vibrators hebben! Of vragen ze of ik er een heb!”

En ik voel mijn gezicht al rood worden, nog voor het onderwerp is aangesneden. Mijn excuus was altijd het toilet, iets onder mijn lens waardoor ik mijn gezicht kon bedekken of even wat laten vallen op de grond om te vermijden dat anderen konden zien dat ik rood word. Ik sta op, wurm me achter mijn collega langs om naar het toilet te gaan.

Ik hoef helemaal niet, maar het voelt als mijn enige uitweg om dit onderwerp te mijden.

Preutsheid en schaamte

Ik voel me zo ongemakkelijk als het over seks gaat, of als ik ook maar denk dat het over seks zal gaan. Ik voel me preuts en gevangen in mijn ongecontroleerde schaamte die continu opdoemt.

 

Het lijkt ook wel steeds vaker en sneller te gebeuren.

En ik merk het niet alleen in gesprekken in een groep, ik merk het ook in mijn relatie.

Seksualiteit is toch wel een ‘dingetje’. Het verlangen is groot om er anders mee om te gaan, maar ik weet niet hoe.

Ik merk dat het onderwerp zo beladen is, dat ik niet weet hoe ik het er over kan hebben. De enige manier die me lukt is verwijd, schuld of verwachtingen hebben. Het creëert een barrière en afstand in mijn relatie. Hoe dóen anderen dat toch? Vrij zijn, genieten, extase? En de berg van zelfverwijt en zelfoordeel groeit…

Op onderzoek gaan

Als ik nu terugkijk op die tijd, had ik nooit gedacht op dit punt te kunnen komen waar ik nu sta.

 

Ik ben het onderzoek in en met mezelf aangegaan om te zorgen dat ik comfortabel ben met seksualiteit, met mijn lichaam. Om mijn verlangens te durven uiten, me te ontdoen van de kooi waarin ik me gevangen voelde. 

 

Door dit onderzoek ontdekte ik dat ik helemaal niet wist wat mijn verlangens waren, of wat seksualiteit voor MIJ betekent. Dat ik al die jaren nastreefde hoe ik dacht dat het hoorde te zijn, maar wat helemaal niet bij mij paste. Ik ontdekte dat ik mijn eigen lichaam niet kende. En ik stapte keer op keer op keer uit mijn comfort zone om de ontdekkingen aan te gaan. 

Sereniteit, zachtheid, aandacht

En er zijn momenten geweest dat de angst me bij de keel greep, de tranen spontaan rolden, ik dissocieerde van mijn lichaam.

En iedere keer was er in de workshops een liefdevolle bedding, die me geruststelde, me kalmeerde en mij liet ervaren.

Ervaren van loslaten, van een afgestemde aanraking, van onvoorwaardelijke liefde, van mogen zijn. En ik ontdooide. Ik voelde mijn hart, ik voelde mijn lichaam. Mijn héle lichaam! Eindelijk was er ook ruimte om contact te maken met mijn ‘intieme’ delen. Vanuit sereniteit, zachtheid en aandacht. En ik voel me compleet, heel en vervuld. 

Starten met een verlangen

Starten met een verlangen en terug naar je onbevangen kind.

 

De muren om me heen zijn langzaam afgebrokkeld. Mijn hart is geopend. Het innerlijke vuur in mij is gaan branden.

De levensenergie stroomt door mij heen.

Steeds weer zie ik mezelf stappen nemen die ik nooit had durven dromen. Mijn beeld is veranderd; over mezelf, over lichamen en over wat seksualiteit is of (niet) moet zijn. 

 

Nee… als je me toen had verteld dat ik nu anno 2020 hier zou staan, had ik het niet geloofd. Maar het startte met dat ene verlangen, het verlangen comfortabel te zijn met seksualiteit en mijn lichaam én met de keus om uit mijn comfort zone te stappen en op onderzoek uit te gaan… 

Dit zou zomaar jouw weg kunnen zijn.

Herken je dit sister??

Bij onze workshop "The Art of Sisterhood" kun je meer thuis komen in je lichaam. 

Gaan we elkaar als vrouwen ontmoeten in een liefdevolle en respectvolle bedding.

Het grote mysterie en de ontdekking van ons vrouwenlichaam is ons geboorterecht. Door ons met elkaar te verbinden en onze sensualiteit te ontdekken en te leven, geven we onszelf en de wereld een groot geschenk en eer aan ons Vrouw-zijn.

Helen en delen, terugnemen van onze kracht in zachtheid. 

Omarm je sensuele vrouwelijk lichaam en ervaar wat een power daaruit voort kan komen.

 

 

”Sisterhood provides a safe space for your truest self to emerge.

It is a place where your tears are caught, not judged;

where you are held, not ridiculed and where it is okay not to be okay.”